Zeebaarszwerver zeebaars vissen en vangen, op kabeljauw vissen en vangen


Visverhalen, zeebaars vissen en kabeljauw vissen

Voor visverhalen bent u op het juiste adres. Vooral verhalen met zeebaars en gul in de hoofdrol. In de visverhalen worden technieken beschreven en geven we nog meer uitleg hoe zeebaars en kabeljauw, ook wel gul genoemd, te vangen zijn. U kunt de verhalen lezen door, of in het menu aan de linkerkant of in de voorbeschouwing in dit artikel te klikken.

Garantie op het vangen van een vis bestaat niet maar hopelijk kunnen deze verhalen helpen om uw vangsten naar een hoger peil te brengen. De auteur heeft vele jaren ervaring in het zeevissen. Zeebaars en gul zijn de favorieten. Op de Maasvlakte, Waterweg, Calandkanaal, Hartelkanaal, Beerkanaal, dus eigenlijk het Rotterdamse havengebied en de zoute oevers van Zeeland, bevinden zich de favoriete stekken. Het is onverstandig om alle stekken in detail prijs te gaan geven, maar de oplettende lezer heeft aan een half woord vaak genoeg. De techniek van het zeevissen staat meestal centraal in de verhalen. Het schrijven en vissen zijn mijn grote passies. Ik hoop dat u geniet van de verhalen, de instructies nuttig vindt en dat u besluit om ook over uw mooie visavonturen, bijvoorbeeld uw visvakantie, te gaan schrijven.
Ik ben altijd bereid om uw verhaal en foto's op deze website te plaatsen, zodat de bezoekers ook van uw ervaring kunnen leren.

zeebaarzen
Zeebaars vangstberichten: een overzicht van zeebaars vangsten 2012 tot en met augustus
Lees meer >>

Deel 6.3 van de serie vissen op kabeljauw: Tips om gul te vangen, op gul vissen en vangen
Lees meer >>

Deel 9: We gaan op zeebaars vissen; Tips voor de beginnende zeebaars visser
Lees meer >>"Terschelling, zeebaars en een zeehond"
Zeebaars vissen op Terschelling

Vissen op zeebaars betekent vaak hard werken om de goede stekken te bereiken.

Dan is het nog maar afwachten of de zeebaars aanwezig is en wil azen om er een perfecte visdag van te maken. Zeebaars vissen op Terschelling is meer dan zomaar zeevissen.

Lees meer >>"Vissen op kabeljauw in de lage landen"
vissen vanaf de kades van de havens in Rotterdam op kabeljauw en gul

September en oktober zijn de maanden dat de zeevisser aan de bak kan. Naast de zeebaars zwemt nu ook de kabeljauw in de Belgische en Nederlandse kustwateren

Het zijn de maanden dat de wintervis aan de kust arriveert en de zomervis nog niet vertrokken is. De Engelse noemen het zo mooi een "mixed bag" van verschillende soorten zeevissen. Vanaf de kant is de kabeljauw tot en met april goed te vangen in het zoute water van de lage landen. Deze serie beschrijft het vissen op kabeljauw.
Lees meer >>


"Zeebaarszwerver"
vissen op zeebaars vanaf de kades van de haven Rotterdam met jigkoppen zeebaars vangen

Het havengebied van Rotterdam is ook voor de zeebaars 'de Port of Europe'. Door het ruige industriegebied stroomt zout en brak water waarin de zeebaars zich thuis voelt.

Zwervend door het industriegebied kom je uitstekende stekken tegen waar de zeebaars zijn voedsel bij elkaar scharrelt. Dit verhaal is eerder verschenen in het magnifieke magazine voor de zeevisser 'Zeehengelsport' nummer vier jaargang 2010. Er worden verschillende vismethodes beschreven zoals: vissen met een dobber en vissen met jigkoppen met bucktail of shads. En zeebaars zorgt voor een onvergetelijk avontuur.
Lees meer >>


Serie visverhalen met tips, adviezen en vistechnieken voor zeebaars vissen
"We gaan op zeebaars vissen"

Serie visverhalen over vissen op zeebaars. Tips voor het vangen van zeebaars met de dobber of met kunstaas. Verbeter uw zeebaarsvangsten met de verschillende zeebaars vistechnieken

Een serie van verhalen waar het gehele spectrum van technieken die je kunt gebruiken om de zeebaars te vangen voorbij gaat komen. Er wordt begonnen met het kopen van zeebaarsmateriaal. Waar let je op tijdens de aankoop van je visspullen. Gieten van loodkoppen en binden van jigkoppen. Vistechnieken om te vissen op zeebaars met pluggen, jigkoppen, shads, ander kunstaas of met een dobber.
Lees meer >>


Serie visverhalen met tips, adviezen en vistechnieken voor vanaf het strand op zeebaars vissen
"Vanaf het strand op zeebaars vissen"

Strandvissen op zeebaars is een perfecte manier om zeebaars te vangen en te genieten van de mooie Belgsiche en Nederandse kust.

We beginnen met het voorbereiden van de vissessie in het eerste artikel. In het tweede artikel gaan we vervolgens vissen vanaf een strand in Domburg, Zeeland. Het derde artikel is een checklist waarin alleen het noodzakelijke zeebaarsmateriaal wordt behandeld om licht bepakt over de duinen en door het zand te kunnen lopen.
Lees meer >>zeebaars een sterke zeevis uit de Noordzee
"Zucht naar zeebaars"

Steeds meer vissers ontdekken het vissen op zeebaars. Zeebaars vissen kent vele schitterende momenten, maar soms wint de natuur en lijkt de zeebaars niet te vangen.

Iedere zeevisser heeft wel eens een feestje waarop hij de vraag probeert te beantwoorden wat nu zo leuk is aan vissen. Misschien stel je jezelf wel eens de vraag na een mislukte vissessie. Tot je weer die aanbeet van zeebaars ervaart. Dan weet je waar je het voor doet. Zucht naar zeebaars beschrijft de frustraties en mooie momenten van de zeevisser.
Lees meer >>


Visverhaal met tips, adviezen en vistechnieken om in het voorjaar zeebaars vissen

Zeebaars is een seizoensvis die ieder voorjaar zijn natuurlijke drang volgt en hierdoor weer massaal naar de Belgische en Nederlandse kust trekt.

In zeebaars in zicht, verbindt de schrijver de toenemende hoeveelheid licht aan de terugkeer van de zeebaars naar de Belgische en Nederlandse kust. Na een lang winterseizoen verlang je er weer naar om in de warmte van de zinderende zon op zeebaars te vissen. Hoe vis je nu het beste op de zeebaars in het voorjaar. Kunstaas of natuurlijk aas en met welke techniek.
Lees meer >>


"Leer de Eyecrossersknot knopen"

Eyecrossers-knot haakknoop voor dikke onderlijnen en jigkoppen, loodkoppen, haken, pilkers, wartels

Vanwege de betrouwbaarheid tijdens het zeevissen maar vooral ook vanwege de snelheid waarmee de Eyecrossers-knot te maken is, de favoriete haakknoop van de schrijver voor het zeebaars vissen

De Eyecrossers-knot is een haakknoop die uit Amerika is overgewaaid. De knoop is in Amerika al veel gebruikt onder baarsvissers. Het lijkt erop dat Nederland achter blijft. Dit is zonde want de knoop is uitermate geschikt om dikke onderlijnen met wartels, jigkoppen en pilkers vast te knopen. Leer de Eyecrossers-knot knopen en ervaar dat, eenmaal onder de knie, dit een van de snelste haakknopen langs de waterkant is.

Lees meer >>


 zeebaars vissen met kunstaas, spro, rapala, gamakatsu, lepels, plug, bucktail jig, twister   
Naar boven


Ik stel uw feedback zeer op prijs. Als u wilt kunt u via onderstaand reactieformulier reageren!
HTML Comment Box is loading comments...


. . . Zeebaarszwerver . . . zeebaarszwerver leren vissen op kabeljauw, zeebaars en gul in de Europoort en Zeeland