Zeebaarszwerver gaat zeebaars vissen met mesheften, slikzagers, inktvis.

Zeebaars vissen met aas vanaf het strand

Zeebaarsvissen lijkt tegenwoordig synoniem aan vissen met kunstaas. Er zijn echter zeer goede zeebaars vangsten te boeken met lichte strandhengels vanaf de vele stranden die Nederland en België rijk zijn. Strandvissen is een vorm van zeebaars vissen dat niet veel aandacht krijgt. Dit is niet terecht. In deze serie zijn er drie verhalen die vol staan met tips om succesvol met aas te vissen op zeebaars vanaf het strand.

De Nederlandse en Belgische kust kent vele voedselrijke stekken voor de zeebaars. Muien, strekdammen, paalhoofden golfbrekers, en andere onderbrekingen van de stroming die langs de kust giert, zijn de zeebaars stekken. Het ontdekken van een dergelijke stek staat vaak garant voor het vangen van zeebaars. Hoe ga je het aanpakken als je eenmaal een stek hebt ontdekt. Onderstaand staan 3 artikelen die u kunnen helpen om succesvol vanaf het strand zeebaars te vangen. Denkt u nu, dat is veel te vermoeiend, lees dan vooral verder want er worden de nodige tips gegeven om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Met een checklist voor deze visserij als handig naslagwerk.


"Voorbereiden voor een sessie nachtvissen op zeebaars"
Deel I

vissen op zeebaars vanaf strand met mesheft, inktvis, slikzagers, makreel strip, zagers
Als je vanaf het strand gaat nachtvissen op zeebaars, is het belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Om een nachtelijke vissessie tot een goed einde te brengen is het nodig om met een aantal zaken rekening te houden.

In de vakantieperiode zijn er weer een hoop vissers die een nachtje gaan zeevissen vanaf het strand. Om teleurstelling te voorkomen kun je het best, terwijl het nog licht is, de nodige voorbereidingen treffen voor je vissessie.
Lees meer >>


"Zeeland is een zeebaars oase"
Deel II


vissen op zeebaars vanaf strand met mesheft, inktvis, slikzagers, makreel strip, zagers
Vakantie in Zeeland betekent voor mij zeebaars vissen vanaf het strand. Bijvangsten van tong worden dankbaar begroet. Wat is nu het geheim van een goede vissessie vanaf het strand in de nacht? Kennis van een stek zorgt voor zeebaars vangsten.

Heb je eenmaal een visstek uitgekozen, dan komt het moment dat je aan de waterlijn staat en naar je hengeltop aan het turen bent. Naast een goede stek is de keuze voor de juiste vismethode en het juiste aas belangrijk. Misschien dat bijgaand verhaal bijdraagt aan uw vangsten van zeebaars ga in ieder geval genieten van een mooie zomerse nacht, vissend aan zee. Véél plezier.
Lees meer >>


"Checklist voor strandvissen op de zeebaars"
Deel III

vissen op zeebaars vanaf strand met mesheft, inktvis, slikzagers, makreel strip, zagers
Licht bepakt het strand op, wat heb je minimaal nodig om de lange tocht naar de waterlijn met minder moeite te voltooien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon je viskist met al je spullen op een karretje met luchtbanden te plaatsen en dan maar uitproberen of het te doen is.

Beter is het om zo min mogelijk vismaterialen mee te nemen en licht bepakt naar je stek te lopen om fris aan je vissessie te beginnen. Het zeebaars vissen in de branding is al zwaar genoeg. Vergeet niet dat je ook nog een keer terug moet lopen, hopelijk met een paar mooie zeebaarzen.
De checklist voor het strandvissen op zeebaars is handig. Zo ben je er zeker van dat je alles bij je hebt voor een succesvolle vissessie op één van de Noordzeestranden.
Lees meer >>

Share

. . . Zeebaarszwerver © logo