Zeebaarszwerver vangstberichten zeebaars BelgiŽ en Nederland

Zeebaars vangstberichten 2010, tussenstand

Zodra de eerste wijting in bijvoorbeeld de Beerkanaal gevangen wordt, weet je dat de herfst eraan komt. Langzaam maar zeker gaan we naar de afsluitende periode van het zeebaarsseizoen 2010.

Maar voorlopig is het nog niet zover. Je kunt nog flink knallen met je zeebaarshengel langs de waterkant. De herfst staat namelijk garant voor mooie zeebaars vangsten. Menig zeebaarsvisser zal zijn totaal aantal gevangen zeebaarzen de komende twee maanden nog zien oplopen.

zeebaarsvangsten 2010 zeebaars vangsten in de Nieuwe Waterweg Via dit artikel wil ik de tussenstand opmaken van de ingestuurde vangstberichten. Er zijn best wel handige en interessante inzichten uit te verkrijgen. Het aantal ingestuurde vangstberichten staat nu op 37, aangezien dit het eerste jaar is voor vangstberichten op deze manier ben ik daar best tevreden over. Bij deze wil ik ook iedereen van harte bedanken die de moeite heeft genomen om zijn vangstberichten door te geven. Grote klasse.
Al met al is er een hoop te halen uit de gegevens. Bekijk de grafieken eens. Spoor ook je vrienden en kennissen aan om hun vangstberichten te plaatsen. Invullen kan in een minuut. Ik kan niet goed aangeven of de gepresenteerde gegevens een goed beeld laten zien van de gemiddeldes in BelgiŽ en Nederland. Er zijn veel factoren die de resultaten beÔnvloeden, maar goed we moeten ergens beginnen. Ik wil wel aangeven dat alle vangstberichten anoniem worden ingestuurd, er is nu geen controle mogelijk op de integriteit van ingestuurde vangstberichten. Ik ga even uit van het goede in de mens. Natuurlijk hadden we een nog beter beeld gehad als er veel meer vangstberichten waren ingestuurd, maar laten we eens kijken naar de vangst gegevens die we ontvangen hebben.

Er zijn 37 vangstberichten gerapporteerd hierbij zijn er een totaal van 239 vangsten van zeebaars gemeld.
  • 177 met kunstaas en 62 met natuurlijk aas.
  • 13 vanuit de boot en 226 vanaf de kant.
  • 20 zeebaarzen zijn met de dobber gevangen 138 spinnend en 81 vanaf de bodem omhoog gehaald.
  • De meeste vissen werden gevangen met opkomend getij namelijk 152 en 79 met afgaand getij, 8 tijdens dood tij.Ik heb een paar dwarsdoorsnedes gemaakt uit de beschikbare gegevens en weergegeven in een paar grafieken die een en ander verduidelijken.

In de eerste grafiek is goed zichtbaar dat opkomend water favoriet is geweest en de vistechniek spinnend. De hoge uitkomst voor vistechniek "spinnen" is inherent aan het gegeven dat het grootste deel van de vangstberichten vangsten van zeebaars met kunstaas betrof.
zeebaarsvangsten 2010 tussenstand van ingestuurde zeebaars vangsten

De tweede grafiek geeft een overzicht van de keuze natuurlijk aas of kunstaas per getijde.
meld de gevangen zeebaars, aan zeebaars vangstberichten BelgiŽ en Nederland

De derde grafiek laat de keuze tussen kunstaas en natuurlijk aas zien per vistechniek en getijde. Hier is duidelijk te zien dat tijdens het opkomend getij de meeste zeebaars gevangen werd wat de ingestuurde vangstberichten betreft.
zeebaars vangsten van Belgie en Nederland staan in de vangstberichten van Zeebaarsengul
De vierde grafiek laat een overzicht zien van de gebruikte aassoorten en vistechnieken indien de zeebaars met aas werd gevangen. Zagers zijn hier het favoriete aas en bodem vissen de favoriete vistechniek voor de zeebaars.
overzicht vangstberichten voor zeebaars


Voor mij zijn er interessante zaken naar voren gekomen. Het opkomend getij was niet mijn favoriete getij om te vissen op zeebaars. Ik ving de meeste zeebaarzen tijdens dood tij (zeg maar op het keren van het getij) en afgaand getij. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de stekkeuze.

Het beste inzicht krijg je als je deze gegevens bij kan houden per stek. Dan krijg je fantastische inzichten om gericht zeebaars te vangen. Maar dit is natuurlijk een utopia voor deze website want dan is er op de goede zeebaars stekken niet meer te vissen.

Het seizoen is nog in volle gang, ga lekker zeebaarzen en stuur je vangstberichten in en spoor je vrienden aan om ook hun zeebaars vangsten hier te melden. Het invullen is een fluitje van een cent. Voor nu; kromme hengels en een gierende slip. Succes tijdens het vissen op zeebaars.

Er staan veel visverhalen over gul en zeebaars op de site. Volg deze link.

De inhoudsopgave van de serie "We gaan op zeebaars vissen" kunt u bereiken via deze link

Share
 Softbaits, Shads, twisters voor snoekbaars en zeebaars in combinatie met een loodkop uitstekend kunstaas   
Naar boven


U kunt u hier meer informatie vinden


. . . Zeebaarszwerver . . . Zeebaarszwerver vissen op de Noordzee op zeebaars, vangstberichten 2010