Zeebaarszwerver vangstberichten zeebaars BelgiŽ en Nederland
zeebaars vangstberichten 2010 tussenstand tot september
Om uw vangstberichten
te versturen klik hier!  Vangstberichten

Overzicht zeebaars vangstberichten 2010

Halverwege maart gaat er langzaam maar zeker in de natuur een verandering plaats vinden. 's Morgens, terwijl het eerder licht wordt, bakenen de vogels fluitend hun territorium af. Er komen steeds meer insecten tot leven waarop de fluitende vogels het gemunt hebben. Ze dulden geen indringers in hun gebied tijdens het foerageren en dat laten ze luidkeels weten.

zeebaarsvangsten 2010 zeebaars vangsten in de Nieuwe Waterweg De fluitende vogels in de vroege lente zijn voor mij een signaal om de zeebaarshengels weer van zolder te halen. Met het langer worden van de dagen komt er meer plankton in de zee. Plankton is de belangrijkste voedselbron voor vele jonge zeedieren waar de zeebaars weer achter aan jaagt. Het zeebaarsvissersbloed gaat weer stromen, ze komen er weer aan, de grote scholen met de zilveren zeebaars. Eerst moeten er nog jigkoppen gebonden worden. De dreggen aan de pluggen worden gecontroleerd en de voorraad met kunstaas wordt verder aangevuld. De eerste vissessie op zeebaars plan ik meestal begin april. Vooral in Hoek van Holland en Zeeland en de Belgische havens zijn er stekken waar de zeebaars al te vangen is. Het echte zeebaarszoen begint pas na de grote algenplaag. Hierna komen er meer voedselrijkere algen in het water die nog meer vis aantrekken. Nadat de algenbloei is weggetrokken zal de "echte" zeebaars visserij pas op gang komen.

Onderstaand de resultaten van de ingezonden vangstberichten 2010. Uit deze gegevens heb ik een aantal dwarsdoorsnedes gemaakt die goede informatie geven. Je kan hier je voordeel mee doen voor komend seizoen.
Meest opvallende dat boven komt drijven, wat mij betreft is dat de kleur wit bij kunstaas het meest succesvol is geweest.

meld de gevangen zeebaars aan, zeebaarsengul.nl vangstberichten voor BelgiŽ en Nederland
Een paar andere feiten die uit de ingestuurde zeebaars vangstberichten naar voren komen.
  • Er zijn in totaal 66 vangstberichten ingestuurd met een totaal van 382 zeebaars vangsten gemeld.
  • 228 met kunstaas en 154 met natuurlijk aas zeebaarzen gevangen.
  • 149 vanaf de bodem, 182 spinnend en 51 met een dobber zeebaarzen gevangen
  • 119 afgaand tij, 222 opkomend tij, dood tij 41 zeebaarzen gevangen.
Voor een volledig overzicht van de zeebaars vangstberichten 2010 kunt u hier klikkenIn de eerste grafiek is goed zichtbaar dat opkomend water favoriet is geweest en de vistechniek spinnend. Het vissen boven en op de bodem heeft een flinke inhaalrace gemaakt in de 2e seizoenshelft. Dit kan komen doordat er in de herfstperiode veel bodemvis naar de kust komt. Er wordt dan ook veel meer met aas op de bodem gevist.
zeebaarsvangsten 2010 ingestuurde zeebaars vangstberichten

De tweede grafiek geeft een overzicht van de keuze natuurlijk aas of kunstaas per getijde.
meld de gevangen zeebaars, aan zeebaarsengul.nl zeebaars vangstberichten BelgiŽ en Nederland

De derde grafiek laat de keuze tussen kunstaas en natuurlijk aas zien per vistechniek en getijde. Hier is duidelijk te zien dat tijdens het opkomend getij de meeste zeebaars gevangen werd wat de ingestuurde vangstberichten betreft.
zeebaars vangsten van Belgie en Nederland staan in de vangstberichten van Zeebaarsengul

De vierde grafiek laat een overzicht zien van de gebruikte aassoorten. Zagers zijn hier het favoriete aas.
overzicht vangstberichten voor zeebaars

De vijfde grafiek laat een overzicht zien van de getijden en welk kunstaas favoriet was. De plug, jigkop met bucktail en twisterstaart en jigkop met shad zijn duidelijk de favorieten
overzicht vangstberichten voor zeebaars met kunstaas


zeebaarsvangsten 2010 zeebaars vangsten in de Nieuwe Waterweg Voor mij zijn er weer interessante zaken naar voren gekomen. Het opkomend getij was niet mijn favoriete getij om te vissen op zeebaars. Ik ving doorgaans de meeste zeebaarzen tijdens dood tij (zeg maar op het keren van het getij) en afgaand getij. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de stekkeuze.
De kleur wit bij het kunstaas is voor mij niet vreemd. Met name de shads waar ik mee vis hebben een witte kleur maar ook bij de twisters, loodlepels en pluggen is wit vaak favoriet.
Wat het aas betreft heeft het succes van zagers waarschijnlijk vooral te maken met de beschikbaarheid van het aas. Kweekzagers zijn makkelijk te verkijgen ten opzichte van bijvoorbeeld inktvis terwijl er voor steurgarnaal veel moeite gedaan moet worden om dit aas te bemachtigen.

Ondertussen druppelen de eerste zeebaars vangstberichten voor 2011 alweer binnen. Blijf ze insturen en doe er je voordeel ermee. De website staat boordevol met tips die kunnen helpen om jouw zeebaarsvangsten te verbeteren. Verschillende vismethodes worden behandeld, het maken van de jigkoppen, bevestigen van shads, vangen van steurgarnaal en nog veel meer. Voor nu nog even wachten tot de algenbloei in het zeewater achter de rug is dan gaat het zeebaarsseizoen weer definitief van start.
Ik wens iedereen goede zeebaarsvangsten toe met een regelmatig gierende slip!

Er staan veel visverhalen over gul en zeebaars op de site. Volg deze link.

De inhoudsopgave van de serie "We gaan op zeebaars vissen" kunt u bereiken via deze link

Share
 Softbaits, Shads, twisters voor snoekbaars en zeebaars in combinatie met een loodkop uitstekend kunstaas   
Naar boven


U kunt u hier meer informatie vinden


. . . Zeebaarszwerver . . . Zeebaarszwerver vissen op de Noordzee op zeebaars, vangstberichten 2010